De Weerselose Markt

Weerselose Markt

Een begrip in Oost-Nederland.

  • Binnenhal

    Een overdekte en verwarmde binnenhal van ruim 3.000m2. Samen met de kantine de belangrijkste plek in de winter.

  • Marktterrein

    Het marktterrein beslaat ongeveer 20.000m2. Aanwezig is onder meer een terras en een speelhuis voor de kinderen.

  • Aanbod

    Er is een uitgebreid en divers assortiment aan handelswaren. Voor jong en oud is er altijd wel iets te vinden.

Lees meer op de website van de Weerselose Markt »

De Weerselose Markt is uitgegroeid tot een begrip in Oost-Nederland. Deze bijzondere vrije markt trekt iedere zaterdag duizenden mensen naar de terreinen aan de Bornsestraat. De markt wordt alom geprezen vanwege zijn vriendelijke en open karakter en voorziet voor de regio in een belangrijke recreatieve, toeristische en economische functie. De organisatie verloopt volgens een strak patroon. Met name waar het gaat om een goede opvang van het autoverkeer en de begeleiding bij het parkeren. De regie is in vaste handen van de directie van Busscher.

De markt vervult in belangrijke mate een kringloopfunctie. Iedereen kan op de Weerselose markt voor één dag koopman zijn. Een derde deel van de kooplieden staat er bijna iedere week, een ander derde deel staat er regelmatig en de overigen staan er voor één keertje of af en toe. Iedere zaterdag opnieuw is het een geweldige drukte op de Weerselose Markt. Afhankelijk van de tijd van het jaar komen er 1500 tot 5000 bezoekers. Daarnaast zijn er extra markten op feestdagen. Bezoekersaantallen tot ver boven de 10.000 zijn dan niet ongebruikelijk.

Men kan het zo gek niet bedenken of het is te koop op de Weerselose Markt: van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook treft men er handelaren aan van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen.

De markt trekt publiek uit de regio, inclusief het grensgebied van Duitsland. In de zomermaanden komen er tal van toeristen uit alle windstreken van Europa naar de markt. De markt staat bekend om zijn vriendelijke prijsbeleid. Dat geldt voor zowel de marktgelden als de prijzen, die voor goederen moeten worden betaald. Het parkeren is gratis. De voorzieningen daarvoor zijn aangelegd direct tegenover het 2,5 hectare grote marktterrein. De markt is op zaterdag ook bereikbaar via lijn 592 vanuit Borne.

Een deel van het marktterrein is overdekt. Onder meer bevindt zich hier een kantine, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Tijdens de extra markten op feestdagen zijn er tal van aanvullende attracties met muziek en spelactiviteiten voor kinderen.

Lees meer op de website van de Weerselose Markt »

Op de markt kan iedereen handelaar zijn. Door voorafgaand aan de bezoekers een plek uit te zoeken op het marktterrein, is men al voor één dag handelaar. Dit kan ook door op de website vooraf een plaats te reserveren. Handelaren die met regelmaat op de markt aanwezig willen zijn, kunnen daarover afspraken maken met het management.

Onder de naam Groene Stip Handelaren valt een groep verkopers die vrijwel iedere week aanwezig zijn en een bewezen reputatie hebben op het gebied van service en garantie. Handelaren met het Groene Stip certificaat hebben een eigen pagina op de website van de Weerselose Markt waarop zij aanbiedingen en koopjes kunnen plaatsen.

Zelf als handelaar op de markt staan? »

De Weerselose Markt vind altijd plaats op het terrein van Busscher, aan de Bornsestraat 14 in Weerselo. Parkeren kan op een verhard grasveld tegenover de ingang. Parkeerbegeleiding is daar aanwezig.


Grotere kaart weergeven

 

Plan direct uw route naar de markt »